Omschrijving

Prachtig landelijk en vrij gelegen, met uitzicht op de Drentse hoofdvaart, waar in de zomer de plezierjachten de "turfroute" varen, te renoveren vrijstaande woonboerderij met diverse grondig te renoveren opstallen en slaap- en badkamer op de begane grond. De woonboerderij (oorspronkelijk uit circa 1850) staat op een ruim perceel van circa 5.340 m².

Het woonhuis ligt nabij de prachtige natuurgebieden van Havelte/Uffelte en de 18-holes golfbaan van Havelte. Het gebied is uitstekend geschikt voor wandelingen, fietstochten en paardrijden. In Uffelte vindt u een lagere school, sportclubs, een buurthuis en diverse horecagelegenheden. Uffelte is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer (bus) als per auto, op 10 fiets minuten ligt het dorp Havelte met alle (winkel-)voorzieningen en is er een uitstekende bereikbaarheid ten opzichte van de A28 en A32. Meppel en Steenwijk liggen op ongeveer 10 autominuten. Ook is er een goede busverbinding naar Dieverbrug/Assen en Meppel.

Woongedeelte:

Indeling:
Begane grond:
Entree/hal, toilet, gang met trapopgang naar de eerste verdieping, inbouwkast en meterkast, straatgerichte woonkamer (circa 39 m²) met gaskachels en houtkachel, eenvoudige keuken (circa 10 m²) voorzien van gaskookplaat en wasemkap. De woonkamer en de keuken zijn voorzien van extra geluidswerend glas. 2 Slaapkamers van respectievelijk circa 12 m² en circa 14 m², badkamer (circa 3 m²) voorzien van douche en vaste wastafel en de bijkeuken (circa 15 m²) en het stookhok (circa 6 m²).

1e verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers van respectievelijk circa 6 m², circa 5 m² en circa 17 m² en een berging van circa 12 m².


Algemeen:
Bouwjaar: 1850;
Kaveloppervlakte ca. 5.340 m²;
Inhoud ca. 357 m³;
Woonoppervlakte ca. 125 m², overige inpandige ruimte ca. 54 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 100 m²;
Bouwaard: de gevels van de woning zijn opgetrokken in spouw metselwerk, de kozijnen zijn uitgevoerd in hout en de beglazing bestaat deels uit enkele en deels uit dubbele beglazing. De vloer op de begane grond bestaat deels uit beton en deels uit hout en de verdiepingsvloer bestaat uit hout. Het dak van het voorhuis bestaat uit pannen (voorhuis) en profielplaat (achterhuis);
De woning is gedeeltelijk geïsoleerd;
Verwarming door middel van gaskachels;
Warmwatervoorziening door middel van geiser;

Vrijstaande schuur:
Oppervlakte ca. 100 m²;
Bouwaard: de wanden zijn opgetrokken van hout, dakbedekking middels asbestgolfplaten.

Overige opstallen:
Grondig te renoveren/opnieuw op te bouwen schuren.

Share